De vooruitzichten voor een droge dag waren ver te zoeken. Toch waren we nog met z’n negenen. We verzamelden in de duinen bij Heemskerk om ons de spelregels van het klootschieten eigen te maken. Zelfs Henriëtte had de moeite genomen om op haar scootmobiel te komen, toch een aardige 30 km bij elkaar. Petje af. Op de parkeerplaats stond de bus van Anneke met open klep en de kampeertafel was al neergezet met daarop de koffie, iets lekkers en een lekker likeurtje. “Wat moet die kinderwagen daar?” vroegen wij ons af. Maar natuurlijk, die diende om de spullen, zoals grondzeil, broodjes, koffie, flessen likeur e.d. mee te nemen de duinen in. Een heel goed idee. Wat is het toch handig als Anneke als vrijwilligster werkt bij Mutathara. Zo kom je nog eens wat tegen wat je even kunt lenen.

Ans zeulde de kinderwagen voort en wij begonnen met het spel. We waren in twee teams opgedeeld en om te beurt gooiden wij de jeu de boulebal voor ons uit. Wie het verst kwam kreeg een streepje achter haar naam. Zo liepen wij voort, het pad af.

En toen kwamen de eerste spatjes wat overging in regen, daar stonden wij midden op het pad, in het bos. Gauw de paraplu op en het grondzeil kwam van pas en met behulp van de paraplu’s maakten wij onze eigen tent.

Dan maar weer een kopje koffie met een likeurtje, daar werd je lekker warmvan. Door al die nattigheid moesten we allemaal plassen, of het kwam van de koffie, dus liepen we het bos in. Er is nog een foto gemaakt van daarna die voor zichzelf spreekt.

Een krentenbol ging er ook goed in. Het was toch wel knus en er werd veel gelachen.

Toen het droog was vervolgden wij het pad totdat we bij een open plek aankwamen. Daar stond ook een bank en het meegebrachte picknickkleed werd neergelegd. Anneke en Elly hadden voor ons een lekker stokbroodje ‘gezond’ gemaakt en met een bekertje sap of karnemelk aten we ons broodje op. Toen begon het weer te regenen en zaten we weer onder het tentzeil.

We wachtten de bui af en liepen terug naar de auto. Tot besluit hebben we nog even bij de Patataloog een laatste versnapering genomen. Iedereen was vol lof over de organisatie, Anneke en Elly, en het klootschieten alhoewel ik nog steeds niet de juiste spelregels ken. Op de vraag wie de uiteindelijke winnaar is geworden antwoordde Anneke dat de strijd onbeslist was. Dus misschien nog eens voor herhaling vatbaar. Het waren een paar leuke uurtjes.

Danny, GravinvanStruweel