Na een voorspoedige reis arriveerden we goedgemutst bij het Stedelijk. Inmiddels waren we allemaal op de hoogte gesteld van de geboorte van Karel, het jongste kleinkind van Carla, Gravin van Ypestein. We horen over het bad in de kamer, de onfortuinijke van partij van Carla, Gravin van Ypestein (bij een poging te voelen hoe hoog het bad is) en de geboorte die uiteindelijk niet in het bad plaats vond, maar in het OLVG in Amsterdam. Inmiddels met moeder en kind alles wel en Oma is aan het herstellen, geen breuken, wel kneuzingen – pijnlijk!

Er blijkt een redelijke rij voor de ingang te staan, maar het gaat redelijk snel en dan is het zover: we mogen naar binnen. Twee van de Rode Hoeden dames starten alvast met de bezichtiging, de rest gaat eerst koffie drinken en concentreert zich later op de afdeling Design. Om 13.00 uur worden we in Restaurant Small Talk verwacht. Hier gebruiken we samen in de bovenzaal (helemaal voor ons alleen blijkt) de smakelijke lunch.

Om ongeveer 14.30 uur scheiden onze wegen zich. Carla, Gravin van Ypestein en Lida, Jonkvrouwe van Golven tot Zee begeven zich naar de P.C.Hooftstraat. Vervolgens willen zij ‘savonds naar de manifestatie Turn on the Light (of lights) op de Dam gaan. De rest neemt de tram, maar bij de halte Dam stappen Heidi, Freule Marie van de Rossonero, Queen Antoinette, Herry, Hertogin van Wirdum en Garrelsweer en Jacoba, Jonkvrouw van Crinoline tot Cul-de-Sac uit om nog even op de Kerstafdeling van de Bijenkorf te shoppen- met succes! Ans, Gravin van Egmond tot Oranje, Irmgard, Gravin van Zee en Bos en Lenny, Gravin van Rozengeur tot Zonneschijn nemen de trein naar huis.

Voorzover Jacoba, Jonkvrouw van Crioline tot Cul-de-Sac en ik konden beluisteren was het een geslaagde dag, waarbij de reactie van de meeste dames was: Prachtig dat museum, de moeite waard om nog eens te gaan, want je kunt niet alles zien in een paar uurtjes.

Herry, Hertogin van Wirdum en Garrelsweer